Warning: Undefined array key "attachment_id" in /home/html/nejmag.cz/public_html/domains/futuriko.cz/www/wp-content/plugins/delicious-recipes/src/blocks/dynamic-blocks/class-delicious-dynamic-recipe-card.php on line 335
Proteinová pomazánka je skvělou volbou, pokud máte rádi zdravý životní styl a vyhledáváte zdravou stravu. Ukážeme vám jak si připravit skvělou pochoutku, a to recept na čokoládovou pomazánku s proteinem.
Každý ví, že nadměrné mlasání škodí nejen zdraví, ale i postavě. Naštěstí je však možné si dobře pochutnat a ještě dodat tělu ty správné živiny. Ve stravě i v životě se řídím heslem – všeho s mírou. Střídmost a pestrost je tedy ten klíč. Opakuji to stále dokola, opakování je matka moudrosti.
My si dnes spolu připravíme zdravou a chutnou čokoládovou pomazánku, kterou si můžete dát na snídani či svačinu na oblíbený toust, vafle či lívance. Nebo si jen tak vložit lžičku s touto dobrotou do úst, zavřít oči a užít si lahodnou chuť.
Recept na čokoládovou pomazánku
Velice jednoduchá čokoládová pomazánka, kterou připravíte během několika minut. Rychlý recept krok za krokem.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Kešu ořechy namočíme na 3 hodiny do vody.
- Poté slijeme vodu a kešu umístíme do mixéru.
- Přidáme i další ingredience a rozmixujeme do hladkého krému (v případě potřeby přidáme ještě mléko) aby vznikla krémová hmota.
- Můžete nechat ztuhnout v chladničce a poté použít.
Doporučujeme: Rychlý mangový dezert
Jak vylepšit pomazánku z čokolády?
Místo kešu lze použít i jiný typ ořechů nebo mix ořechů. Ovšem mandle či lískové ořechy je potřeba namáčet 8 hodin. Do pomazánky můžete přidat i lžičku skořice a výborně chutná i s perníkovým kořením. Tato pomazánka se hodí i na přípravu dezertů a zákusků. Skladujte v uzavřené nádobě v lednici 5 dní. Nedoporučuji skladovat déle. Myslím, že tak dlouho vám ale stejně nevydrží.
Více o kešu
I když se říká kešu ořechy, z botanického hlediska nejde o ořechy. Rostou na stromě ledvinovníku západního v Brazílii. Co se kešu však nedá popřít, jsou zdravotní benefity. Kešu oříšky jsou bohaté na hořčík, vápník, měď, fosfor, vitaminy B, K a C. Využití mají obrovské, jak ve sladké, tak slané variantě.