Pripravte si chutné bezplepkové palacinky s borůvkami. Vyzkoušejte našu verziu sladkého receptu. Palacinky bez lepku sú vhodné nielen ako obed, ale aj raňajky.
I přesto, že vám lepek nezpůsobuje žádné zdravotní problémy, je vhodné střídat bezlepkové varianty jídel. Dnes je možné sáhnout po různých alternativách. Palačinky rovněž patří k vděčnému jídlu, které si můžete dopřát jak na snídani, svačinu, tak i oběd či večeři. U sladkých jídel je vhodné pamatovat na doplnění o bílkovinu. My si dnes spolu připravíme snadné bezlepkové palačinky, kdy uvedené množství odpovídá jedné porci.
Jednoduchý recept krok za krokem na palačinky bez lepku s rozvařenými borůvkami, které jsou skvělou polevou.
Suroviny
Suroviny na rozvařené borůvky
Postup přípravy receptu
- Nejdříve si připravíme rozvařené borůvky – borůvky opláchneme a vložíme do kastrůlku, posypeme Xylitolem a na mírném plameni pod pokličkou, vaříme přibližně 20 minut.
- Obsah hlídáme a občas promícháme.
- Jakmile borůvky pustí šťávu a změknou, rozmačkáme je vidličkou.
- Do horké a hotové borůvkové směsi přimícháme skořici a perníkové koření.
- V misce si připravíme těsto na palačinky, smícháním všech ingrediencí, kromě zakysané smetany a oleje.
- Pánvičku vymažeme olejem a na horké pánvi restujeme postupně palačinky jednu za druhou.
- Na hotové palačinky dáme zakysanou smetanu a polijeme borůvkovým rozvarem.
Příprava těsta na palačinky
Doporučujeme: Bleskový jablečný koláč s mákem do 10 minut
TIP: Zbylý borůvkový rozvar skladujte v lednici, použít lze jako marmeládu a namazat na pečivo, přimíchat do jogurtu, použít na dezert.
Jakou rýži použít do receptu?
Do receptu na palačinky bez lepku můžete místo rýžové mouky použít třeba pohankovou, maniokovou, nebo cizrnovou mouku.