Warning: Undefined array key "attachment_id" in /home/html/nejmag.cz/public_html/domains/futuriko.cz/www/wp-content/plugins/delicious-recipes/src/blocks/dynamic-blocks/class-delicious-dynamic-recipe-card.php on line 335
Těstoviny farfalle (chcete-li těstoviny ve tvaru motýlků) jsou skvělou přílohou k mnoha jídlům. Ať už smetanovým či rajským omáčkám, různým pestům, ale třeba také jen s masem a zeleninou. V receptu si připravíme farfalle s mletým masem.
Připravit si je můžete i na sladký způsob. Třeba s mákem, jogurtem, tvarohem, ovocem. Dají se i zapékat. My si je dnes připravíme s hovězím mletým masem a rajčatovým protlakem.
Doba přípravy vám zabere 35 minut. Tudíž se jedná o rychlou přípravu, ať už si je hodláte uvařit na oběd či večeři. Já jsem připravovala pouze z 250 gramů masa. Vychází to na dvě až tři porce, podle toho, jací jste jedlíci.
Recept na farfalle s masem
Oblíbená kombinace hovězího masa s těstovinami. Jednoduchý recept krok za krokem na farfallu.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nakrájíme si nadrobno cibulku a orestujeme na oleji.
- Přidáme mleté hovězí maso a mícháme (rádo se hrudkuje – oddělujeme od sebe).
- Maso trochu podlijeme a občas promícháme.
- Postavíme si zároveň i vodu na těstoviny a uvaříme dle návodu výrobce.
- Přidáme čerstvý nebo sušený česnek.
- Osolíme a opeříme, přidáme i sladkou (nebo pálivou) papriku.
- Vmícháme rajský protlak a dovaříme – podle vlastních preferencí dochutíme.
- Nakonec vmícháme i zelenou cibulku nebo jí můžeme poházet po talíři před podáváním
Doporučujeme: Zapečené plněné portobello
TIP: Pokud se vám podaří uvařit nejdříve těstoviny, použijte vodu z nich na podlévání masa. Jídlo získá mnohem lepší chuť. Voda z těstovin pokrm nejen zahustí, ale dodá krémovější chuť. Při použití protlaku bude patrně potřeba jídlo ještě trochu přisladit. Podobně se vaří i omáčky ke špagetám.