Připravte si opravdu rychlý jablečný koláč s makovou nádivkou. Výborná a jednoduchá pochoutka, na kterou potřebujete jen několik surovin. Připravte si jablečně-makový koláč.
Z těchto koláčů vás nemusí ani trochu kousat svědomí. Jsou to koláče chutné, zdravé a připravené za okamžik. Svému tělu takovou svačinkou dodáte spoustu živin. Zmíním hlavně vápník, kterého mák obsahuje mnohem víc, než mléčné výrobky.
Pokud budete chtít doplnit o bílkoviny, stačí přidat mandle či mandlové máslo nebo kopeček Skyru, případně lze do makové nádivky zamíchat váš oblíbený protein. Hodí se jak čokoládový, tak kokosový, vanilkový nebo jiný. Uvedené množství odpovídá jedné svačině.
Recept na jablečný koláč s mákem
Rychlá jablečná svačina pro všechny mlsníky. Recept na lehký jablečný koláč, který si zamilujete.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nakrájíme jablka na plátky a vykrojíme středy.
- Zároveň nakrájíme banán na kolečka – tím vyplníme vzniklé otvory v jablku.
- Smícháme mák, kokos nebo protein, přidáme šťávu z citrónu a sirup na oslazení – vznikne maková nádivka.
- Nádivku mažeme na jablko a libovolně ozdobíme.
Doporučujeme: Tapiokové perly
Jak se dá připravit maková nádivka?
Makovou nádivku můžete připravit tak, jak jste zvyklí. Smíchat s marmeládou, trochou mléka, přidat perníkové koření – fantazii se meze nekladou. Nebo použít nádivku ořechovou, výborně jablkové koláčky chutnají i s tvarohem. Pokud chcete připravit zdravé pohoštění i pro přátelé, potřete jablka šťávou z citrónu, nebudou díky tomu hnědnout.
Z okrajů a středů jablek uvařte lahodný čaj. Byla by škoda vyhazovat středy jablíček. Jablka sice nejsou tak atraktivní, jako cizokrajné ovoce, ale patří mezi velmi zdravé ovoce. Nejen díky obsahu vlákniny. Obsahují kyselinu listovou, vitamin C, skupinu vitaminu B. Pomáhají snižovat hladinu krevního cukru, čímž chrání proti diabetu 2. typu.