Mrkvovou polévku lze připravit na mnoho způsobů. My jsme si pro vás připravili krémovou verzi. Vyzkoušejte recept na mrkvovou polévku s čočkou a jablky.
Již naše babičky říkávaly, polévka je grunt a maso je špunt. Polévku lze podávat samostatně nebo s dalším chodem. Je poměrně levné, snadné a přitom velice zdravé jídlo. Pokud chcete shodit nějaké to kilo, pak by polévky měly u vás být na denním pořádku, dokáží zasytit a přitom nejsou žádnou kalorickou bombou.
Ideální polévky jsou ty, které si připravíte z regionálních a sezonních produktů. V zimě spíš hutné, masité, v teplejším období pak ovocné a zeleninové. Přidávat můžete i obiloviny či luštěniny. Nezapomínejte, že klíč ke zdraví je pestrá strava. Pojďme se podívat, jak si připravit nejlepší krémová mrkvová polévka.
Recept na krémovou mrkvovou polévku
Méně tradiční polévka z červené čočky a mrkve, kterou si zamilujete. Recept pro přípravu je velmi jednoduchý.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Očistíme si a nakrájíme mrkev a jablko – vložíme do kastrůlku a zalijeme vodou.
- Přidáme sůl, pepř, sušenou cibulku a dáme vařit.
- Obsah vaříme 20 minut, poté přidáme propláchnutou červenou čočku a ještě vaříme 15 minut.
- Celý obsah přemístíme do mixéru a přidáme kurkumu, sušený zázvor, sladkou papriku, podle chuti ještě sůl a pepř a rozmixujeme (nebo použijte tyčový mixér).
- Hotovou krémovou polévku přemístíme zpátky do kastrůlku a přimícháme lahůdkové droždí a panenský olivový olej.
- Servírujeme do misek a přidáme kokosovou smetanu a dýňová semínka
Doporučujeme: Rybí polévka z lososa
Tipy na vylepšení polévky z čočky
- Místo kokosové smetany můžete přidat ovesnou, mandlovou nebo zakysanou
- Na závěr polévku posypejte čerstvými bylinkami (petrželka, pažitka, koriandr)
- Vyměňte dýňová semínka za lněná či jemně sekané ořechy
Doporučujeme: Farfalle s mletým hovězím masem