Warning: Undefined array key "attachment_id" in /home/html/nejmag.cz/public_html/domains/futuriko.cz/www/wp-content/plugins/delicious-recipes/src/blocks/dynamic-blocks/class-delicious-dynamic-recipe-card.php on line 335
Připravte si chutnou zeleninou směs s kuřecím masem a rýží. Vynikající recept, který si můžete připravit v pomalém hrnci.
Jedná se o velmi snadný, úsporný a zdravý recept. Příprava jídla v pomalém hrnci trvá na jednu stranu déle, přitom šetří váš čas. Než se jídlo samo zhotoví, bez potřeby míchat a hlídat, jako je tomu u vaření na plotně, můžete dělat jinou domácí práci nebo si odskočit na nákup. Vaření v pomalém hrnci je navíc mnohem úspornější. Nebo si můžete uvařit během noci a následující den si pouze připravit přílohu a pikantní směs ohřát.
Délka přípravy jídla se může lišit, záleží, zda vaříte na program High (vyšší teplota) nebo Low (nižší teplota). Také záleží na výrobku, jak má nastavenou teplotu. Já připravuji kuřecí prsa na program High 2 hodiny. Myslím, že velký rozdíl u tohoto typu přípravy jídla nebude. Uvedené množství odpovídá 2 porcím.
Recept na kuřecí maso s rýží
Připravte si kuřecí směs s rýží. Vynikající a zdravé jídlo, na kterém si opravdu pochutnáte. Snadný recept.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nádobu si vymažeme lehce olivovým olejem.
- Vložíme do ní na kousíčky nakrájené kuřecí prso (může být i vykostěné stehenní maso).
- Přidáme lžičku sušené cibule a bylinky, sůl a pepř, pálivou papriku – míru pikantnosti si zvolte sami.
- Celý obsah promícháme, aby se maso obalilo.
- Dodáme i zbytek ingrediencí: zeleninu nakrájenou na kousky, česnek nakrájený na plátečky, mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle, protlak, opět promícháme.
- Zavřeme poklici, zvolíme program High na 2 hodiny nebo Low na 2,5 hodiny (vždy jde čas zkrátit nebo prodloužit). Pokud nemáte pomalý hrnec opečte si na pánvi nejdřív maso a pak přidejte ostatní suroviny.
- Před dokončením si připravíme přílohu – já jsem zvolila quinou smíchanou s rýží.
Doporučujeme: Hovězí karbanátky
S čím podávat kuřecí maso?
Kuřecí maso můžete podávat s libovolnou přílohu – oblíbená je rýže, quinoa, kuskus, bulgur, pohanka, bramborová kaše či pečené batáty.
TIP: Tato pikantní směs se hodí také do tortilly, do bagety, kterou chvíli necháte zapéci, na bramborové placky, ale i topinky.