Losos s pomerančovou omáčkou
Recepty

Losos s pomerančovou omáčkou s rychlou přípravou receptu


Warning: Undefined array key "attachment_id" in /home/html/nejmag.cz/public_html/domains/futuriko.cz/www/wp-content/plugins/delicious-recipes/src/blocks/dynamic-blocks/class-delicious-dynamic-recipe-card.php on line 335

Připravte si rybu lososa s omáčkou z pomeranče. Spojení těchto chutí vám přinese skvělý oběd, na kterém si pochutnáte. Recept na lososa je jednoduchý a máte ho připravený během několika minut.

Osobně neznám nikoho, kdo by nemiloval pomeranče, zejména pomerančovou šťávu. Pomeranče lze v kuchyni použít jak do sladkých, tak slaných receptů. Citrusy se hodí k drůbeži i rybám. Mimo skvělé chuti má takové jídlo i řadu zdravotních benefitů. My si dnes připravíme restovaného lososa s pomerančovou omáčkou a celerové hranolky. 

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: 15 minutČas odpočinku: minCelkový čas: 25 minutPorce:2 porceKalorie: kcal Nejlepší období:Léto

Oblíbený losos na pánvi s pomarančovou omáčkou a hranolky. Jednoduchý recept krok za krokem.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Lososové filé zbavíme kůže, omyjeme, osušíme a lehce zakápneme šťávou z citrónu, osolíme, opepříme a okořeníme kořením na ryby.
  2. Opečeme na olivovém nebo jiném oleji z obou stran. Může být i přepuštěné máslo.
  3. Lososové filé si přendáme na talířek.
  4. Do výpeku nalijeme připravenou směs na omáčku.
  5. Příprava pomerančové omáčky

  6. Vymačkáme si šťávu ze dvou středně velkých pomerančů (můžete použít i džus).
  7. Do šťávy vmícháme půl kávové lžičky hořčice, medu, pár kapek sójové a rybí omáčky, špetku kurkumy, kousek jemně strouhaného zázvoru (nebo špetku sušeného), podle chuti bílý pepř a sůl, trochu citronové šťávy, lžíci kukuřičné nebo jiné mouky.
  8. Mícháme do zhoustnutí omáčky. V případě přílišného zhoustnutí, doředíme ještě šťávou z pomeranče, případně dodáme mouku, pokud je omáčka řídká.

Vyzkoušejte také: Plněná pečená dýně

Losos na pánvi s omáčkou
Zdroj: Gabriela Kortova

Celerové hranolky jako příloha

Celer si očistíme a nakrájíme na hranolky. Pokapeme olivovým olejem (já používám olej ve spreji) a dochutíme dle libosti – sůl, pepř, bylinky, koření. Pečeme v troubě do zezlátnutí hranolek. Pokud je to nutné, ještě než budete hranolky servírovat, dejte je na chvíli stranou na papírový ubrousek. Díky tomu se zbavíte přebytečného oleje.

Další vhodné přílohy: místo celerových hranolek lze jako přílohu k lososovi podávat hranolky z petržele, mrkve, červené řepy, dýně, ale i opečená cuketa či batáty, výtečné jsou i bramborové dukátky, bramborová kaše, zeleninový salát nebo gnocchi. 

Doporučujeme: Polévka z lososa s kokosovou smetanou

O pluginuGabriela Kortova

Vaření a pečení pro mě představuje každodenní záležitost, proto se snažím především o vytvoření jídel, která jsou chutná, zdravá a nezaberou spousty času. Ráda zkouším nové potraviny a bude mi potěšením sdílet nové i osvědčené recepty s vámi.