Warning: Undefined array key "attachment_id" in /home/html/nejmag.cz/public_html/domains/futuriko.cz/www/wp-content/plugins/delicious-recipes/src/blocks/dynamic-blocks/class-delicious-dynamic-recipe-card.php on line 335
Připravte si rybu lososa s omáčkou z pomeranče. Spojení těchto chutí vám přinese skvělý oběd, na kterém si pochutnáte. Recept na lososa je jednoduchý a máte ho připravený během několika minut.
Osobně neznám nikoho, kdo by nemiloval pomeranče, zejména pomerančovou šťávu. Pomeranče lze v kuchyni použít jak do sladkých, tak slaných receptů. Citrusy se hodí k drůbeži i rybám. Mimo skvělé chuti má takové jídlo i řadu zdravotních benefitů. My si dnes připravíme restovaného lososa s pomerančovou omáčkou a celerové hranolky.
Recept na lososa s pomerančovou omáčkou
Oblíbený losos na pánvi s pomarančovou omáčkou a hranolky. Jednoduchý recept krok za krokem.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Lososové filé zbavíme kůže, omyjeme, osušíme a lehce zakápneme šťávou z citrónu, osolíme, opepříme a okořeníme kořením na ryby.
- Opečeme na olivovém nebo jiném oleji z obou stran. Může být i přepuštěné máslo.
- Lososové filé si přendáme na talířek.
- Do výpeku nalijeme připravenou směs na omáčku.
- Vymačkáme si šťávu ze dvou středně velkých pomerančů (můžete použít i džus).
- Do šťávy vmícháme půl kávové lžičky hořčice, medu, pár kapek sójové a rybí omáčky, špetku kurkumy, kousek jemně strouhaného zázvoru (nebo špetku sušeného), podle chuti bílý pepř a sůl, trochu citronové šťávy, lžíci kukuřičné nebo jiné mouky.
- Mícháme do zhoustnutí omáčky. V případě přílišného zhoustnutí, doředíme ještě šťávou z pomeranče, případně dodáme mouku, pokud je omáčka řídká.
Příprava pomerančové omáčky
Vyzkoušejte také: Plněná pečená dýně
Celerové hranolky jako příloha
Celer si očistíme a nakrájíme na hranolky. Pokapeme olivovým olejem (já používám olej ve spreji) a dochutíme dle libosti – sůl, pepř, bylinky, koření. Pečeme v troubě do zezlátnutí hranolek. Pokud je to nutné, ještě než budete hranolky servírovat, dejte je na chvíli stranou na papírový ubrousek. Díky tomu se zbavíte přebytečného oleje.
Další vhodné přílohy: místo celerových hranolek lze jako přílohu k lososovi podávat hranolky z petržele, mrkve, červené řepy, dýně, ale i opečená cuketa či batáty, výtečné jsou i bramborové dukátky, bramborová kaše, zeleninový salát nebo gnocchi.
Doporučujeme: Polévka z lososa s kokosovou smetanou