Připravte si rybí polévku z lososa ochucenou kokosovou smetanou. Výborná a výjimečná polévka s nezaměnitelnou chutí. Vyzkoušejte lososovou polévku na speciální způsob.
Filety z lososa nemusíte jen grilovat, péct či restovat. Použít se dají i k přípravě vynikající polévky, která vám nezabere mnoho času. Krémová lososová polévka je vynikající jídlo, chudé na kalorie, bohaté na živiny. Polévku lze jíst jako první chod, ale i jako samostatné jídlo. To záleží, jaký je člověk jedlík. Pochutnejte si rychle, hlavně zdravě a bez výčitek.
Recept na lososovou polévku
Pojďme si spolu připravit jednoduchý recept na rybí polévku z lososa. Zkuste náš postup krok za krkem a připravte polévku s nezaměnitelnou chutí.
Suroviny
Postup přípravy receptu
- Nejdříve si připravíme zeleninu (nebo použijeme mraženou) a dáme do kastrůlku.
- Přidáme zeleninový vývar (nebo vodu) a zamícháme veškeré koření a bylinky, sůl i pepř.
- Přivedeme k varu (vaříme přibližně 25 minut).
- Opláchneme si filé z lososa, stáhneme kůži a přidáme do polévky společně s máslem.
- Vaříme dalších 10-15 minut, vmícháme kokosovou smetanu.
- Polévku odstavíme a zamícháme do ní šťávu z citrónu
Doporučujeme: Hovězí znojemská omáčka
Jak polévku z lososa servírovat?
Do talířů dáme vývar společně se zeleninou a filé potrháme na menší části. Stále je prostor na dochucení polévky, například citrónem. Ideální je také použít čerstvý kopr, kterým polévku ozdobíte, dochutíte a provoníte. Místo kokosové smetany můžete použít zakysanou a přidat jí až při servírování.
Můžete také hned na začátku uvařit více zeleniny, tu potom rozmixovat a získat krémovou polévku z lososa, další postup je stejný, nakonec přidáte kousky lososa. Krémová polévka bude bezesporu sytější a obsahovat ještě více zdraví prospěšných látek.