pomazánka z červené řepy
Recepty

Pomazánka z červené řepy – recept


Warning: Undefined array key "attachment_id" in /home/html/nejmag.cz/public_html/domains/futuriko.cz/www/wp-content/plugins/delicious-recipes/src/blocks/dynamic-blocks/class-delicious-dynamic-recipe-card.php on line 335

Lehká a zdravá pomazánka z červené řepy, která se hodí k pečivu, na jednohubky i chlebíčky. Připravte si chutnou pomazánku z řepy.

O červené řepě a jejich blahodárných účincích na lidský organismus bylo již napsáno mnoho. Přesto stojí za to, připomenout si v krátkosti její benefity. Červená řepa podporuje zdraví jater, činnost žaludku a žlučníku, stimuluje krvetvorbu, detoxikuje organismus, posiluje imunitní systém, pozitivně ovlivňuje kosti, snižuje krevní tlak. 

Ale jak už to tak bývá, všeho moc škodí. Vedle skvělých zdravotních benefitů existují i nevýhody. Má vysoký obsah purinů, nadměrná konzumace může ovlivnit i tvorbu ledvinových kamenů a neblaze ovlivnit i játra. Proto pamatujte, že červenou řepu ano, ale v rozumném množství. 

Nás bude nyní zajímat, že díky ní lze připravit chutnou a zdravou snídani, svačinku či večeři. Když doplníte o kváskové pečivo, neuděláte rozhodně chybu. Naopak se tahle luxusní pomazánka z červené řepy chuťově ke kváskovému pečivu hodí. Více o kváskovém pečivu na konci receptu. 

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas vaření: minČas odpočinku: minCelkový čas: 10 minutPorce:1 porceKalorie: kcal Nejlepší období:Léto

Oblíbená dietní pomazánka z červené řepy, která bude chutnat celé rodině.

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu si nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Přidáme i další ingredience.
  3. Na závěr vmícháme rozdrcené vlašské ořechy (mohou být jiné).
  4. Zamíchejte a můžete servírovat.

Jak vylepšit pomazánku z červené řepy?

Do pomazánky můžete přidat česnek. Místo krémového sýra vmíchat strouhaný. Dochutit lze i hořčicí. Vždy je prostor pro experimentování.

pomazánka z červené řepy recept

Doporučujeme: Kuřecí maso s rýží

Proč s pomazánkou konzumovat kváskové pečivo?

  • Je lépe stravitelné a živiny z něj jsou lépe využitelné
  • Kváskové pečivo má nižší glykemický index
  • Patří mezi fermentované potraviny, a ty se doporučuje konzumovat každý den – podpoří vaše trávení
  • Má nižší obsah lepku, tudíž nezanáší tolik vaše střeva
  • Zasytí vás na delší dobu, díky vyššímu podílu vlákniny
  • Má jedinečnou chuť a aroma

O pluginuGabriela Kortova

Vaření a pečení pro mě představuje každodenní záležitost, proto se snažím především o vytvoření jídel, která jsou chutná, zdravá a nezaberou spousty času. Ráda zkouším nové potraviny a bude mi potěšením sdílet nové i osvědčené recepty s vámi.