zapečené portobello
Recepty

Zapečené plněné portobello, které si zamilujete


Warning: Undefined array key "attachment_id" in /home/html/nejmag.cz/public_html/domains/futuriko.cz/www/wp-content/plugins/delicious-recipes/src/blocks/dynamic-blocks/class-delicious-dynamic-recipe-card.php on line 335

Připravte si chutné zapečené portobello. Přinášíme vám jednoduchý recept na portobello se snadnou přípravou.

portobello
Zdroj: Gabriela Kortova

Pokud to budeme chtít zjednodušit, portobello je v podstatě velký žampion. V gastronomii ho však najdete pod tímto názvem. Je výtečným zdrojem zinku, manganu, hořčíku, selenu, fosforu, vitaminu skupiny B. Obsahuje spoustu antioxidantů a protizánětlivé látky. Benefitů by se dala jmenovat celá řada: od příznivého vlivu na pokožku, prevence rakoviny až příznivý vliv na trávení (potrava prospěšných bakterií ve střevech). 

Obtížnost:BeginnerČas přípravy: 10 minutČas pečení: 25 minutČas odpočinku: minCelkový čas: 35 minutPorce:3 porceKalorie:80 kcal Nejlepší období:Léto

Suroviny

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, bylinky (pažitka, petržel, bazalka).
  2. Očistíme si portobello, vykrojíme nožičky a klobouk mírně vydlabeme (přidáme k sýrové hmotě).
  3. Přidáme strouhanou mozzarellu, pokrájené nožičky a vypracujeme hmotu.příprava portobello
  4. Středy hřibů si lehce zastříkneme olejem (nebo vymažeme) a plníme směsí.
  5. Dáme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 180°C / 25 minut.

Doporučujeme: Treska na grilu

S čím portobello podáváme? 

Servírovat můžeme s vařenými či pečenými batáty, bramborovou kaší, ale i s rýží, pečivem nebo samostatně. Výtečné jsou i zeleninové pečené hranolky. Též lze konzumovat k salátu ale i samostatně. Poslouží bezvadně jako hlavní jídlo, ale i rychlé občerstvení.

portobello recept
Zdroj: Gabriela Kortova

Tip na vylepšení receptu 

Nádivku můžete připravit pokaždé jinou. S Nivou, mletým hovězím nebo drůbežím masem, šunkou. Případně ve vegetariánské variantě s cizrnou, amarantem, quinou, čočkou. 

Jak portobello připravovat? 

Můžete ho péct, vařit, dusit, smažit, grilovat. Dají se upravovat různě, jako maso. Pokud ho obalíte v mouce, vajíčku, strouhance, získáte chutný řízek. Pochopitelně maso nenahradí, ale taková změna přijde vhod. Dokonce ho využijete i při přípravě hamburgerů, kdy nahradí pečivo. To ocení zejména ti, co si hlídají kalorie. 

O pluginuGabriela Kortova

Vaření a pečení pro mě představuje každodenní záležitost, proto se snažím především o vytvoření jídel, která jsou chutná, zdravá a nezaberou spousty času. Ráda zkouším nové potraviny a bude mi potěšením sdílet nové i osvědčené recepty s vámi.