Warning: Undefined array key "attachment_id" in /home/html/nejmag.cz/public_html/domains/futuriko.cz/www/wp-content/plugins/delicious-recipes/src/blocks/dynamic-blocks/class-delicious-dynamic-recipe-card.php on line 335
Připravte si chutné zapečené portobello. Přinášíme vám jednoduchý recept na portobello se snadnou přípravou.
Pokud to budeme chtít zjednodušit, portobello je v podstatě velký žampion. V gastronomii ho však najdete pod tímto názvem. Je výtečným zdrojem zinku, manganu, hořčíku, selenu, fosforu, vitaminu skupiny B. Obsahuje spoustu antioxidantů a protizánětlivé látky. Benefitů by se dala jmenovat celá řada: od příznivého vlivu na pokožku, prevence rakoviny až příznivý vliv na trávení (potrava prospěšných bakterií ve střevech).
Suroviny
Postup přípravy receptu
- V misce smícháme vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek, bylinky (pažitka, petržel, bazalka).
- Očistíme si portobello, vykrojíme nožičky a klobouk mírně vydlabeme (přidáme k sýrové hmotě).
- Přidáme strouhanou mozzarellu, pokrájené nožičky a vypracujeme hmotu.
- Středy hřibů si lehce zastříkneme olejem (nebo vymažeme) a plníme směsí.
- Dáme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě na 180°C / 25 minut.
Doporučujeme: Treska na grilu
S čím portobello podáváme?
Servírovat můžeme s vařenými či pečenými batáty, bramborovou kaší, ale i s rýží, pečivem nebo samostatně. Výtečné jsou i zeleninové pečené hranolky. Též lze konzumovat k salátu ale i samostatně. Poslouží bezvadně jako hlavní jídlo, ale i rychlé občerstvení.
Tip na vylepšení receptu
Nádivku můžete připravit pokaždé jinou. S Nivou, mletým hovězím nebo drůbežím masem, šunkou. Případně ve vegetariánské variantě s cizrnou, amarantem, quinou, čočkou.
Jak portobello připravovat?
Můžete ho péct, vařit, dusit, smažit, grilovat. Dají se upravovat různě, jako maso. Pokud ho obalíte v mouce, vajíčku, strouhance, získáte chutný řízek. Pochopitelně maso nenahradí, ale taková změna přijde vhod. Dokonce ho využijete i při přípravě hamburgerů, kdy nahradí pečivo. To ocení zejména ti, co si hlídají kalorie.