Zobrazuji 44 výsledků
znojemská omáčka
Recepty

Hovězí znojemská omáčka, kterou si zamilujete

Připravte si chutnou znojemskou omáčku s rýží, případně jinou přílohou. Postup je jednoduchý, omáčku zvládne připravit i začátečník. Vyzkoušejte recept na znomejskou omáčku z hovězího masa. Co je znomejská omáčka? Znojemská omáčka je naše tradiční jídlo, které se skládá z hovězího masa, nakládané kyselé okurky, plnotučné hořčice, vařeného vajíčka, cibule a dalších přísad, například slanina. Každý …

pečená dýně
Recepty

Pečená dýně s pohankovou nádivkou. Vyzkoušejte snadný recept

Připravte si pečenou dýni v troubě. Vynikající specialita s pohankovou nádivkou je ideální volbou k obědu. Pojďme se podívat jak připravit recept na plněnou pečenou dýni. Pro dnešní recept jsem zvolila muškátovou tykev. Je výborná do polévek, moučníků a na pečení, má příjemnou nasládlou chuť. Hodí se tedy do sladkých i slaných receptů. Výtečně se …

Recepty

Kapary: Co to je? Recepty navíc

Ne každý ví, co je to kapary. Jde o nerozvinutá poupata. Uplatnění nachází i v české kuchyni. Plody se nebojte vyzkoušet při vaření. Co to je kapary? Na první pohled připomínají malá semínka. Jde o nerozvinutá poupata kapary trnité (lat. Capparis spinosa). Ta roste zejména ve Středomoří a na Arabském poloostrově. Z botanického hlediska je kapary rostlina …

dezert z tvarohu
Recepty Sladké recepty

Tvarohový dezert – rychlá a zdravá svačinka nejen pro děti

Připravte si rychlý dezert z tvarohu. Recept je vhodný pro děti například jako zdravá snídaně. Vyzkoušejte vynikající nepečený tvarohový dezert. Tvaroh je vděčná potravina, kterou připravíme na sladký i slaný způsob. Hodí se do moučníků, na dezerty, pomazánky. Je to bohatý zdroj vápníku, draslíku, vitaminu skupiny B, A, C, D, E, dále pak obsahuje hořčík, …

Recepty

Katův šleh: Recept z vepřového masa

Katův šleh je klasika českých hospod, kterou za život ochutnal snad úplně každý. Je známý pro svou výraznou pikantní chuť. Vyzkoušejte ho s bramboráčky nebo třeba s rýží. Katův šleh originál – co to je? Hospodský katův šleh je klasika, kterou známe snad úplně všichni. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let se vepřový šleh stal nedílnou …

Recepty

Žloutkové řezy: Recept na jednoduchý moučník

Žloutkové řezy jsou stálicí mezi tradičními českými moučníky. Mnozí je považují za retro dezert. Ačkoli je pravdou, že tento moučník má doby své největší slávy dávno za sebou, nedáme na něj dopustit ani dnes. Vyzkoušejte recept na sladkou dobrotu, po které se zaručeně budete olizovat až za ušima. Co jsou pravé žloutkové řezy? Zeptejte se …

tvarohové šátečky z listového těsta
Recepty Sladké recepty

Připravte si oblíbené tvarohové šátečky z listového těsta

Připravte si tvarohové šátečky z listového těsta, které se hodí i jako oběd. Přinášíme jednoduchý recept na přípravu. Využití listového těsta Listové těsto je skvělý pomocník, kterého se vyplatí mít vždy po ruce. Buď si můžete udělat domácí a skladovat v mrazničce, případně si koupit hotový výrobek. Tak či onak pomůže k vykouzlení rychlého občerstvení, pokud zrovna …

zapečené portobello
Recepty

Zapečené plněné portobello, které si zamilujete

Připravte si chutné zapečené portobello. Přinášíme vám jednoduchý recept na portobello se snadnou přípravou. Pokud to budeme chtít zjednodušit, portobello je v podstatě velký žampion. V gastronomii ho však najdete pod tímto názvem. Je výtečným zdrojem zinku, manganu, hořčíku, selenu, fosforu, vitaminu skupiny B. Obsahuje spoustu antioxidantů a protizánětlivé látky. Benefitů by se dala jmenovat celá řada: …