Volby tisku:

Buchty na plech – Recept s tvarohovou náplní

Buchta na plech

Buchty na plech s tvarohem jsou tradičním českým moučníkem po nedělním obědě nebo oblíbenou svačinou. Tvaroh v buchtě zajistí, že buchty budou nejenom výborné, ale také vláčné.

Doporučujeme: Recept na machový dort

Obtížnost Pro začátečníky
Čas
Čas na přípravu: 10 mins Čas vaření: 25 mins Celkový čas: 35 min
Porce 15
Ingredience
    Suroviny na těsto
  • 380 g hladká mouka
  • 300 ml mléko
  • 60 g cukr krystal
  • 4 tbsp slunečnicový olej
  • 1 tbsp kypřící prášek do pečiva
  • 3 tbsp kakao holandského typu
  • 2 vejce
  • Suroviny na náplň
  • 150 ml mléko
  • 500 g plnotučný tvaroh
  • 1 tbsp vanilkový extrakt
  • 2 vejce
Postup
  1. Troubu předehřejte na 180 až 190°C.
  2. Připravte plech o velikosti 30 cm x 40 cm a vyložte pečícím papírem nebo vymažte olejem.
  3. Do mísy přes husté síto prosejte mouku, přisypte prášek do pečiva a cukr s kakaem a promíchejte.
  4. Do sypké směsi přilijte 300 ml mléka, olej, přidejte 2 vejce a ručně nebo v robotu či ponorným mixérem s metlami dobře promíchejte.
  5. Těsto nalijte na plech a odložte stranou.
  6. V míse nebo v robotu spolu vyšlehejte tvaroh, 150 ml mléka, 2 vejce a vanilkový extrakt. Směs dle své chuti můžete ještě přisladit.
  7. Poté na celou plochu těsta na plechu lžící pohyby do kříže nanášejte tvarohovou směs tak, aby vzniklo mramorování.
  8. Plech vložte do vyhřáté trouby a pečte na 180 až 190°C asi 25 minut.
  9. Upečenou buchtu nechte vychladnout, rozkrájejte ji na 15 dílů a můžete podávat.
Poznámka
  • Čím víc vody tvaroh obsahuje, tím je řidší. Tvaroh s vyšším obsahem vody nechte odkapat na sítku nebo utěrce, protože do buchet je vhodnější tvaroh tužší.
  • Příliš řídký tvaroh můžete zahustit trochou škrobu, mouky nebo pudinku.
  • Namísto cukru krystal můžete použít třtinový cukr.
  • Před začátkem pečení nechte všechny suroviny v pokojové teplotě.
  • Tvaroh můžete dochutit tak, jak máte rádi. K jeho dochucení se velmi dobře hodí rozinky, žloutek, cukr rum, vanilka nebo strouhaná citronová či pomerančová kůra.
  • Pro pozměnění receptu můžete do náplně přidat skořici, ušlehaný sníh nebo mletý mák. Výborná je i tvarohová buchta na plech s ovocem.
  • Ideální tvarohová náplň by měla být dobře dochucená a měl by jí být dostatek.
  • Čím tučnější tvaroh použijete, tím chutnější náplň bude.
  • Pokud neradi suroviny vážíte, můžete vyzkoušet i hrnkovou buchtu na plech.
Klíčová slova: Buchty na plech s tvarohem jsou tradičním českým moučníkem po nedělním obědě nebo oblíbenou svačinou večeří. Tvaroh v buchtě zajistí, že buchty budou nejenom výborné, ale také vláčné.
Přečíst online: https://www.futuriko.cz/recepty/buchty-na-plech/