Slaný karamelový cheesecake můžete připravit různými způsoby a upéct například:
Pokud máte rádi klasický cheesecake, tak si připravte oblíbený čokoládový cheesecake
Všechny suroviny včas vyndejte z lednice, aby měly stejnou, pokojovou, teplotu.
Nepoužívejte odtučněné mléčné výrobky – díky tuku bude krém krásně hladký.
Nevynechávejte cukr – cukr snižuje riziko srážení žloutků a bílků.
Do krému by se mělo dostat co nejmenší množství vzduchu, proto ho šlehejte opatrně.
Základní recept můžete pozměnit a upéct například arašídový cheesecake se slaným karamelem.
Karamel můžete skladovat v uzavřené nádobě v lednici a před použitím ho pouze rozehřát v mikrovlnné troubě.
Cheesecake krájejte ostrým nožem, po každém řezu ho otřete ubrouskem a namáčejte do horké vody.
Doporučujeme: citrónový cheesecake