Harlekýn je nadýchaný dort s krémovou šlehačkou a čokoládou, který se vám ihned rozplyne na jazyku. Upečte si úžasný dort Harlekýn jako z cukrárny.
Harlekýn je figura z renesančního divadelního období. Postava Harlekýn nebo také pierot, je chytrý a veselý klaun či šašek se zakrytou tváří, který je oblečený do pestrobarevného nebo černobílého károvaného kostýmu.
Podobným barevným dojmem působí i řez dortu Harlekýn, jenž dostal své pojmenování právě podle této figury. Harlekýn je tedy zákusek z čokoládového korpusu, ozdobený střídavě bílou a tmavou šlehačkou.
Další chutné recepty
Harlekýn je nadýchaný dort s krémovou šlehačkou a čokoládou, který se vám ihned rozplyne na jazyku. Upečte si úžasný dort Harlekýn jako z cukrárny.
Zda je korpus upečený, zjistíte pomocí špejle – když se těsto na špejli nelepí, je korpus hotový.
Z korpusu můžete vytvořit nejen dort a následně řezy Harlekýn, ale můžete z něj také vykrojit kolečka, dozdobit šlehačkou a servírovat v pohárech či sklenicích.
Při výrobě dortu Harlekýn můžete popustit uzdu fantazii a vytvořit Harlekýn v různých tvarových i chuťových obměnách. Například koláč Harlekýn, dort Harlekýn na plech nebo dezert Harlekýn do skleniček. Klasický krém do dortu Harlekýn můžete obměnit například za vanilkovo-čokoládový mascarpone krém.