Šneci z listového těsta jsou stálicí na oslavách všeho druhu. Důvod je jednoduchý,
stejně jako jejich příprava – lze je připravit na mnoho způsobů, má je rád téměř
každý a zvládne je i každý začátečník nebo větší dítě.
Jaké varianty šneků lze připravit?
Šneci z listového těsta skýtají velký prostor vaší kreativitě a jejich ochucení můžete
přizpůsobit chutím každého strávníka. Klasikou jsou slaní šneci na pizza způsob s
kečupem, šunkou a sýrem. Ze šneků z listového těsta nasladko jsou pak oblíbení
především skořicoví šneci, šneci s nutelou nebo pudinkoví šneci.
Vyzkoušejte: Recept na chutný karamelový dort
Oblíbení šneci z listového těsta: Jednoduchý recept
Popis
Nejlepší šneci z listového těsta – rychlá chuťovka, kterou zvládne skutečně každý. Nechte se námi inspirovat, jaké varianty šneků můžete připravit.
Ingredience
Postup
-
Troubu předehřejte na 200 až 210 °C.
-
Pokud je těsto rozděleno na pláty, každý plát zvlášť rozválejte.
-
Plát potřete kečupem, nebo jiným vhodným dresingem.
-
Obložte dle chuti uzeninou, vařenou brokolicí nebo uzeným lososem.
-
Do slané verze můžete přidat sterilovanou papriku, rozkrájené olivy nebo kousky krémového či plísňového sýra a posypat kořením.
-
Slanou verzi přikryjte plátky tvrdého sýra, popřípadě sýrem nastrouhaným.
-
Těsto opatrně rolujte a při rolování se snažte ho k sobě pevně stahovat.
-
Rolku rozkrájejte na 1 až 2 centimetr široké díly.
-
Na plech rozložte pečící papír, kolečka – šneky na něj rozložte a můžete je ještě posypat strouhaným sýrem.
-
Vložte do trouby a dle velikostí šneků pečte na horní a dolní ohřev 200 až 210°C: čím menší kousky, tím vyšší teplotu a kratší dobu pečení zvolte. Větší šneky pečte na teplotu trochu nižší a o několik minut déle. Při horkovzdušném pečení teplotu snižte o cca 15°C.
-
Pečte 15 až 20 minut – když šneci zezlátnou, jsou hotoví.